HP sau HEWLETT – PACKARD

O alta istorie de success, #HP a luat nastere intr-un garaj din Palo Alto, California, in anul 1939.

“Parintii” companiei, Bill Hewlett si David Packard s-au cunoscut la unul dintre cursurile lui Fred Terman, in cadrul prestigioasei universitati Americane Standford.

Ideea infiintarii unei companii a luat nastere in vara anului 1937. Avand un capital de 538 de dolari, cei doi au pus bazele a ceea ce astazi reprezinta unul dintre actorii importanti  ai industriei IT.

Ingeniozitatea de care Packard a dat dovada in administrarea firmei, impreuna cu experienta tehnica a lui Hewlett, a propulsat compania pe culmile succesului, devenind unul dintre cei mai importanti producatori de #calculatoare, #laptopuri, #servere si #imprimante.

In anul 2017, grupul Hewlett – Packard s-a aflat pe primul loc in lume, avand un market share de 22.7%, fiind indeaproape urmat de competitorul sau, Lenovo.

Conceptul HP a aparut in Romania in anii 90, iar in 2005 a detinut locul intai pe piata de calculatoare si servere, avand 11.3 % cota de piata.

Tot in anul 2005, compania HP a deschis in Bucuresti un centru de servicii. A urmat o dezvoltare armonioasa, ajungand ca in 2010, dintr-un total de 300000 de angajati la nivel global, 2500 sa reprezinte numarul total de angajati din Romania.

Astazi, prin intermediul produselor #refurbished, ABD Computer repune pe piata peste 4500 de produse pe an, acestea facand parte din gama de produse business.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s